Bezoekerscentrum

De Poelboerderij

Ank Pronk exposeert in Poelboerderij

DSCN7885

,,Ik heb lange tijd gewoond in Indonesië, tot mijn 9e op Java. Nu woon ik naar volle tevredenheid in de Beemsterpolder, een Werelderfgoed van de Unesco. Ik houd erg van dit weidse landschap met de fascinerende wolkenluchten, vergezichten en het element water. Daar horen uiteraard weidevogels en uilen ook bij.”

,,Nadat ik gestopt was met mijn journalistieke bezigheden (agrarische onderwerpen voor het Noordhollands Dagblad en het Beemsternieuws) nam ik schilderles bij kunstschilder Albert Splinter in de Middenbeemster. Na een korte periode aquarellen te hebben gemaakt, begon ik in 2004 met acrylverf. Het is heerlijk om met vorm en kleur bezig te zijn.”

,,Ik zou het voor geen goud meer willen missen. Elke dinsdag schilderen we met z’n vieren in een atelier in de Westbeemster. Met mooi weer buiten. We vragen elkaar raad en stimuleren elkaar.”

,,Ik hoop dat u er als toeschouwer ook plezier aan beleeft. En, wie weet… zie ik u tijdens mijn expositie in de Poelboerderij.”

De schilderijen in de Poelboerderij zijn geschilderd in acrylverf en kosten tussen de 75 en 125 euro.

De expositie duurt tot en met 5 april.

Frits Hendrikse

Schermafbeelding 2017-02-14 om 12.56.59Schermafbeelding 2017-02-14 om 12.57.22

Schrijver: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Deel dit bericht via

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *