Bezoekerscentrum

De Poelboerderij

Mammoetdag op de Poelboerderij

 

Poster Mammoetdag

 

Mammoetdag, overleven of uitsterven?

Je wist het misschien niet, maar in Nederland zijn veel resten gevonden van de mammoet. Nog steeds worden vanaf de bodem van de Noordzee mammoetkiezen en botten opgevist. Dat komt omdat de Noordzee duizenden jaren geleden voor een groot deel droog lag en de ‘reuzen’, die slechts 4000 jaar gelden uitstierven, er kwamen drinken in rivierdelta’s. In 2009 zijn in de buurt van Orvelte nog resten van een mammoet gevonden. Het moet een spectaculair gezicht geweest zijn, hele kuddes van deze mastodonten die door ons land trokken. Je kon maar beter uit de buurt blijven van dit geweld!

Deze imposante beesten hebben Wessel Kerssens en Chris Witberg, stagiaires bij De Poelboerderij in Wormer, een hoop inspiratie opgeleverd. Hoe was het om in die tijd te leven, vragen ze zich af. Wat deden de mensen om te overleven? Wessel en Chris hebben hun fantasie de vrije loop gelaten en organiseren op zondag 28 mei de eerste Mammoetdag in en rond de Poelboerderij!

Kom je ook langs? Ontdek hoe je zonder aansteker vuur kan maken en leer ouderwets vissen. Vind uit hoe je kunt eten uit de natuur. Schiet met een zelfgemaakte pijl en boog. Natuurfluitjes maken en berichten leren fluiten. Een hut van takken bouwen en pielen met fossielen. Welke sporen moet je volgen als jager? Dit en nog veel meer kun je doen op 28 mei bij De Poelboerderij! De Poelboerderij is te vinden aan de Veerdijk 106 in Wormer.

Kom maar kijken en beleef spannende avonturen met je vriendjes en vriendinnetjes, vader en moeder of je opa en oma. De activiteiten zijn voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Je kunt terecht op zondag 28 mei tussen 11 en 15 uur. Deelname kost 7 euro per kind, daarvoor mag je aan alle activiteiten meedoen en alles wat je maakt mee naar huis nemen! Kinderen jonger dan 4 jaar, ouders/verzorgers, opa’s en oma’s kunnen gratis naar naar binnen! Aanmelden is niet nodig, dit kan gewoon op de dag zelf bij de entree. Ook als het regent gaat de Mammoetdag gewoon door. Informatie: 075-6219100.

De mammoetdag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schermafbeelding 2017-04-21 om 12.41.54

 

 

 

Floris Infra

 

Schermafbeelding 2017-04-21 om 12.42.12

 

 

 

Cargill Nederland

 

Schermafbeelding 2017-04-21 om 12.42.26

Ecom Trading

 

 

 

 

Clusius College

Schrijver: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Deel dit bericht via

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *