Bezoekerscentrum

De Poelboerderij

Vaarexcursie: Midzomernacht met boswachter Arjan Postma

 

Excursies

Reserveren excursies: Bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Tenzij anders aangegeven. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van Bezoekerscentrum De Poelboerderij €10. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

 

Zaterdag 24  juni 21.00 uur: Midzomernacht met een veldcollege van boswachter Arjan Postma

Beleef zaterdag 24 juni een heerlijke midzomeravond in Scandinavische stijl op Bezoekerscentrum De Poelboerderij met een veldcollege van de bekende tv-boswachter Arjan Postma. Vier midzomernacht mee met bloemenkransen, vuur, muziek, drankjes en gezelligheid. Onderweg vertelt Arjan Postma, bekend van zijn natuurprogramma’s op RTV Noord-Holland, RTL-Late Night, Lang leve de lente van de EO en De Wereld Draait Door, vol passie over de natuur en het licht in het Wormer- en Jisperveld. Er is ook alle gelegenheid om hem vragen te stellen.

Aanvang vaartocht 21 uur. Vanaf 20 uur is er de gelegenheid om bloemenkransen te maken. Na afloop zal Arjan – die in Oost-Knollendam woont en ooit als stagiair zijn natuurcarrière begon bij De Poelboerderij – desgewenst zijn boeken signeren.

Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl  Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

 

 

Zaterdag 17 juni 13.30 uur: Het Wormer- en Jisperveld tijdens de Tweede Wereldoorlog met Johan Graas

Tijdens deze vaarexcursie zullen de gebeurtenissen die boven het Wormer- en Jisperveld hebben plaats gevonden gedurende de Tweede Wereldoorlog worden besproken. Buiten beschietingen van vliegtuigen zijn er in de directe omgeving ook vliegtuigen neergekomen. Het verhaal van deze vliegtuigen en hun bemanningsleden zal tijdens deze excursie uigebreid aan bod komen. Ook in het water van de Poel moeten nog vliegtuig onderdelen liggen die ooit uitgeworpen zijn door een Amerikaanse bommenwerper die gewicht kwijt moest om Engeland nog te halen. Vaarexcursie o.l.v. Johan Graas. 13.30 uur.

 

Zondag 18 juni 10.30 uur: Roofvogels

Vooraf aan de vaartocht een snelcursus ‘Roofvogels herkennen’. In deze tijd van het jaar hebben roofvogels jongen en moet er veel gejaagd worden. Daarom is er nu de meeste kans op het zien van een jagende slechtvalk, buizerd, torenvalk en bruine kiekendief. Kleine kans op boomvalk, havik en sperwer. Vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld o.l.v. gids. 10.30 uur.

 

Zondag 18 juni 13.30 uur: Natuurfotografie met Ton Tuinman

De prachtigste natuurfoto’s kun je tegenwoordig ook met uw digitale camera maken van vogels, landschappen en wolkenluchten. Zeker wanneer je meevaart het Wormer- en Jisperveld in met onze natuurfotograaf Ton Tuinman die je de fijne kneepjes leert en wijst op de mooiste objecten. Zie ook www.tuinmanfotografie.nl 13.30 uur.

Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl  Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Excursiekalender maart 2017 – februari 2018

Home Bezoekerscentrum Poelboerderij

Schrijver: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Deel dit bericht via

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *