Bezoekerscentrum

De Poelboerderij

Larry Kef in ‘het pareltje van Wormer’

Vrijwilliger Larry Kef is gek van het veenweidepark De Trickel. Hij noemt het naast Bezoekerscentrum De Poelboerderij gelegen poldertje ‘het pareltje van Wormer’. Hij is er vaak te vinden. Om samen met andere vrijwilligers het park te onderhouden of om er in alle rust te genieten van de vele vogelsoorten en planten die er te vinden zijn.

Fotograferen doet hij er ook en omdat het verblijf in het park hem zoveel plezier brengt besloot hij een fotoboek te maken over de Trickel. Het is een fantastische uitgave geworden. Schitterende foto’s van vogels, libellen, vissen en een barende koe, vergezeld van fijne stukjes uitleg. Heel bijzonder is het verhaal over de familie ijsvogel.

Vanaf november 2015 hoorde en zag Larry regelmatig ijsvogels rondvliegen, op zoek naar broedgelegenheid. Hij besloot samen met anderen de oeverzwaluwand in de Trickel om te bouwen tot onderkomen voor ijsvogel. En met succes. Vanaf april 2016 trok het echtpaar ijsvogel in hun nieuwe huis. Om hetzelfde jaar in twee legsels zeven jongen groot te brengen. En ook het afgelopen jaar is er met succes gebroed. Het leverde prachtige foto’s op, dankzij de vele, vele uren wacht houden. Het is allemaal te volgen in het fotoboek.

De Trickel, 11 hectare groot, is een een beetje het Wormer- en Jisperveld in het klein. Er zijn wandelpaden en fungeert deels als wijkpark. Een ander deel met veel riet, gras en verlandingspercelen is uitermate geschikt voor onderwijs- en natuureducatieprogramma’s voor de basisscholen die door De Poelboerderij worden verzorgd.

Het fraaie boekje is in te zien en te bestellen bij De Poelboerderij. Prijs 15 euro. De kleine marge bovenop de drukkosten komt ten goede van De Poelboerderij.

 

 

 

 

 

 

Schrijver: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Deel dit bericht via

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *