Bezoekerscentrum

De Poelboerderij

Vaarexcursies in Corona tijd

We hebben achter de schermen de hard gewerkt om zodra het weer mogelijk zou zijn onze activiteiten rond de Poelboerderij weer te kunnen opstarten. Zo hebben wij toestemming gekregen om ook de Vaarexcursies vanaf juni te hervatten. Echter natuurlijk volledig volgens de laatste regels die gelden rond Corona. Dit betekend rekening houden met de 1.5m afstand en bijbehorende hygiëne regels. Natuurlijk heeft dit gevolgen, en is het allemaal even anders dan voorheen. Echter het is weer mogelijk om u weer in het Wormer- en Jisperveld te laten genieten vanaf het water. Met grote kans op het zien van bijzonder planten en dieren vanaf het water. Maar vooral even de natuur en de ruimte te ervaren. Wat zijn de huidige richtlijnen voor de vaarexcursies?

  • U dient van te voren telefonisch te reserveren. Waarbij wij een aantal vragen stellen om te bepalen of u kunt deelnemen aan de excursie. De bekende Corona vragenlijst.
  • Er gelden strikte regels voor het instappen, tijdens het varen en uitstappen. Deze regels zijn om uw en onze veiligheid ten alle tijden te garanderen. Het klinkt heel streng maar het is noodzakelijk om de 1.5m afstand te garanderen.
  • Tijdens de vaart mag u helaas niet gaan staan.
  • Er zullen minder personen per vaart meekunnen.

Natuurlijk maken we het zoals altijd zo gezellig en informatief mogelijk en zal de aanwezige schipper of gids u informeren over wetenswaardigheden in het veld. Wilt u meer weten over wijze waarop wij de vaarexcursies organiseren kijk dan op de volgende pagina (Vaarexcursies instructies)

Algemene informatie vaarexcursies

Reserveren voor deze vaarexcursies is noodzakelijk. Dit kan telefonisch via 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl.

Dit kan voor geplande excursies met vermelding van dag en tijdstip. Reserveren kan tot anderhalf uur voor de geplande afvaart.

Het tarief voor een vaartocht:
– volwassenen is 15 euro
– vrienden van de Poelboerderij 13 euro
– kinderen 5 euro

Maatwerk excursies voor groepen bieden wij ook aan. Wij informeren u graag wat mogelijk is. Het groepstarief per boot is 150,00 euro (gemiddeld maximaal 10 personen)

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Home Bezoekerscentrum Poelboerderij